Sveriges mest unika villa? – kolla in vattentornet

12 juni, 2020

Bostäder i vattentorn som gjorts om till lägenheter har vi tidigare skrivit om här på Boneo. Men tänk att få äga ett helt vattentorn för sig själv – vilken dröm! Det är en dröm som nu kan bli sann. I idylliska Vejbystrand är nämligen ett vattentorn till salu just nu, men det är ingen bostadsrätt, utan en villa. Kanske Sveriges mest unika villa just nu.

Läs också: Herre – vilken prästgård

Det 24 meter höga tornet är en riktig drömbostad med 6 våningar, där varje våning är på 20 kvm och innehåller ett enda rum. För att ta sig mellan rummen kan man antingen ta den egna hissen som går utanpå huskroppen och som stannar på alla våningsplan utom tvättstugan, eller friskt promenera i spiraltrappan som ringlar sig igenom huset.

Läs också: Magiska timmerstugan – ett riktigt fjällslott

Allra överst i huset finns vardagsrummet med en nästan overklig balkong och tillhörande utsikt över Bjärehalvön och Kullahalvön. Förutom de totalt 5 rum och kök som finns i själva tornet finns det potential för ytterligare sovrum i ett förråd på tomten. Här finns också carport med plats för 2 parkerade bilar.

Läs också: Underbara 1700-talsgården – en överdos av Österlensk charm

Utöver att tornet i sig är en helt unik bostad kommer säkerligen de nya ägarna att finna stor tillfredsställelse i den charmiga lilla trädgården som omringar huset. Om det nu inte skulle räcka bara att bo i Vejbystrand. Som är ett både etablerat och uppskattat smultronställe med både sandstränder och småbåtshamn.

Kika in i vattentornet och läs mer i bostadsannonsen här på Boneo.se

Av. Redaktionen, boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen