Underbara 1700-talsgården – överdos av Österlensk charm

12 juni, 2020

Intresset för den här gården till salu i Kivik är tydligen så stort att mäklaren känner sig tvungen att påtala att spontana besök av nyfikna spekulanter inte uppskattas. Meddelandet är tydligt – är man intresserad av objektet måste man kontakta mäklaren för att få en tid avsatt för visning. Det har säkert en hel del att göra med att gården idag bedrivs som ett bed & breakfast.

Läs också: Flera extraordinära bostäder bland veckans mest klickade objekt

De gäster som checkar in på Cilias mat & rum gör det för en stunds avkoppling och harmoni. Och då kan det med säkerhet bli obekvämt påträngande med alldeles för många nyfikna blickar.

Namnet på gården har för övrigt ingenting med genus att göra, som det kanske låter som. Istället är det vattenkällan på gården som gett den sitt namn. Killen är nämligen ett annat ord för källan, på gammal skånska. Och när vi ändå pratar vattenglädje. På tomten finns också en damm från vilken man kan dra upp sina egna kräftor.

Läs också: Herre – vilken prästgård

Bara vattenkällorna i sig är en mysfaktor, men det finns gott om flera sådana. Gården ligger på ett avskilt läge, förvisso mitt i Kivik, men omgiven av promenadstråk och äppelodlingar.

Trädgården som omfamnar gården är både lummig och härlig och en av många saker att älska med denna fastighet till salu är innergården med klassiska kullerstenar. Idag används den ytan för servering av de gäster som bor på Cilias mat & rum. Förutom den del som används för verksamhet, finns idag också en bostadsdel.

Läs också: Unikt kvarnhus till salu – du kan aldrig gissa vem som designat köket…

Man behöver bara titta på bilderna av de totalt tre huslängorna för att förstå att Killegården har sitt ursprung från 1700-talet. Här finns både pröjs, korsvirke och snickarglädje som tillsammans med mycket annat på gården är synonymt för den tidens byggnadskonst. Naturligtvis finns det därför också gott om synliga takbjälkar i flera rum.

Läs också: Spektakulär villa med sjötomt och egen strand

De tre husen och den underbara trädgården är rena definitionen av Österlensk charm. Här kan man både bo och bedriva verksamhet. Den som vill fortsätta bedriva bed & breakfast och/eller kaféverksamhet har alla förutsättningar klara för detta, från start. I en underbar kombination med ett riktigt drömboende på ägorna.

Ta en titt i bostadsannonsen för att läsa mer och se fler bilder.

Av: Redaktionen, boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen