Magiskt och pampigt hus, men du kan aldrig gissa när det byggdes!

4 september, 2020

Ett hus som är gjort för sociala tillställningar. Sommartid kan hela nedre plan förvandlas till ett enda stort rum – och det med besked.

Foto: Kenneth Isaksson

Vid första anblick tänker man kanske att den här bostaden till salu är ett gammalt hus som rustats upp till modern standard. Förvånande nog kanske är huset i Stora Herrestad, Ystad bara 16 år gammalt. Det byggdes alltså 2004 men med en tidlös elegans som gör att det lika gärna skulle kunna vara 100 år gammalt.

Läs också:  Vilken utsikt! Här är veckans mest klickade bostäder!

 

Att det här är ett hem som någon vårdat väl ser man inte bara på bilderna inifrån huset. Den välskötta uppfarten och häcken som formats till perfektion vittnar om ett hem som någon älskat till fullo. Ett hem som nu alltså är på väg att bli någon annans drömboende. Vad gäller häcken så omringar den i princip hela huset, med undantag för öppningen till uppfarten.

Det är säkert lätt hänt att man fastnar här utanför huset och beundrar framsidan. Det är verkligen ett pampigt hus. Här finns två våningar och en total boyta om 183 kvm. Men det finns faktorer inomhus som gör att det här hemmets sociala ytor kan bli ännu större sommartid, vi återkommer till det.

Läs också: Unik bostadsrätt – i slottsmiljö!

Vad gäller planlösningen inomhus så är strukturen väldigt tydlig. I den här familjen som kommer bo här sover man på övervåningen och umgås på nedre plan. Nedre plan i huset är faktiskt som gjort för sociala tillställningar. Vardagsrummet ligger i vinkel med kök och matplats. Dessutom har man omedelbar tillgång till uterummet som byggdes 2013. Ett generöst uterum som är vinterbonat och har golvvärme.

Läs också: Bolånebloggen – så kan du finansiera renoveringen, men se upp för det här…

Här nere på entréplan finns det alltså plats för mingel och fest – året om. Öppna dörrarna till uterummet och man kan njuta av ett enda stort härligt rum. Sommartid kan festen också ringla sig ut på det stora trädäcket som man också når via pardörrar i köket.

Allt här inne är faktiskt fint men några saker sticker ut lite extra. Kolla t.ex. in kaklet i köket på ena väggen! Eller den praktiska köksön som inte bara ämnar sig bra som arbetsyta utan också som frukostbord på språng. Precis som i amerikanska filmer. Det är kanske inte alltid man vill stöka till det stora matsalsbordet. Men ett stort bord finns det gott om plats för här. Dessutom med den värmande kaminen som bordsdam till alla.

Läs också: Huset på landet som sticker ut, kolla in den lyxiga poolen..

En annan sak som är iögonfallande vackert här nere på entréplan är det dekorativa kaklet i det ena av husets två badrum. Och vad fint allt det vita gör sig i kontrast med det svarta runt spegeln och som färg på den väggfasta handfatsmöbeln.

Läs också: Underbart townhouse, hela huset kan bli ditt!

En trappa upp kommer blicken omedelbart att söka sig mot taket i allrummet som finns här. Väldigt snyggt och speciellt. Allrummet går att möblera och passar perfekt som både läshörna och arbetsplats om man så önskar. Alla sovrummen ligger här uppe och här kommer det bästa – alla har snedtak. Hur mysigt som helst. Här uppe finns också ett större badrum med badkar.

Läs också: Superfint byhus med magiska uteplatser!

När gästerna kommer på besök behöver de däremot inte trängas ner i den egna sängen eller sova på soffan. De kan inkvartera sig i övervåningen på garaget. Som är inredd som ett riktigt mysigt gästrum.

Läs också:  Experten svarar – Radon, vad är det och hur farligt är det egentligen?

 

 

Dessutom finns det något väldigt spännande för eventuella små barn som kanske flyttar in här. Ute på tomten finns en jättefin och faktiskt stor lekstuga. Idag inredd som en kiosk. Men framtida barn som ska växa upp här kanske har helt andra drömmar för stugan.

Bostaden förmedlas av mäklaren Louise AnderssonLänsförsäkringar Fastighetsförmedling Ystad. Utgångspriset för huset är 3 695 000 kronor. Visningar arrangeras nu på måndag den 7 september samt lördagen den 12 september. Om du vill kontakta mäklaren, eller se fler bilder, kan du göra det i bostadsannonsen.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen