Skärgårdsidyll med tillhörande sjöbod – här bor du som i ett vykort!

2 mars, 2021

Flygfoto: Johan Söderlund (Mäklarhuset Hudiksvall) – Vanligt foto: Ulrika Berggren Höglund (Husfoto)

Bilderna på den här fastigheten till salu skildrar en på många sätt idyllisk plats. Med ett fritidshus eller permanentbostad här på Rönnskär i Stocka, Nordanstig kan man verkligen njuta av ett pittoreskt ö-liv där varje säsong bär med sig något speciellt. Självklart trivs man här lite extra när värmen kommer. Då kommer denna storslagna skärgårdsmiljö verkligen till sin rätt.

LÄS OCKSÅ: Underbar villa i Saltis är veckans mest klickade bostad PÅ G (kommande) 

På öns södra sida ligger denna supercharmiga villa från 1920 och lugnt inväntar sina framtida ägare. Detta är ett bostadshus som framför allt vinner charmpoäng för det otroligt fina läget. Här har man nämligen havsutsikt från varenda ett av de fyra rummen som villan rymmer. Utsikt har man således också från villans kök och matplats. Sommartid kan man njuta av den utsikten från altanen som man når från matplatsen. I dagsläget har de nuvarande ägarna inrett detta rum som sovrum men här skulle man lika gärna kunna ställa in ett matsalsbord. Om man vill ha en lite mer högtidlig plats för middagar. Så länge som det är vinter ute är den sprakande täljstenskaminen i det här rummet också ett mycket uppskattat inslag. Det är för övrigt inte den enda värmekällan i huset. I vardagsrummet på entréplan finns också en öppen spis.

LÄS OCKSÅ: Som ett minislott – vänta tills du ser hallen!

Flygfoto: Johan Söderlund (Mäklarhuset Hudiksvall) – Vanligt foto: Ulrika Berggren Höglund (Husfoto)

Utöver de sociala ytorna på entréplan finns två sovrum på husets andra våning. Där man också hittar en rymlig klädkammare. Sovrummen är generösa till sin storlek och från det här våningsplanet är havsutsikten snäppet mer storslagen än från entréplan.

LÄS OCKSÅ: Skärgårdsdröm är veckans mest klickade!

Förutom att villan kommer med en grönskande och härlig trädgårdstomt med perenner, rosor och pioner så finns det en sak som ingår som kommer glädja båtentusiasten. Strax nedanför huset ligger nämligen sjöbod som också ingår i den här bostadsaffären. Här finns faktiskt, förutom uppdragsplats för mindre båtar, också en möjlighet att inkvartera gäster här. Sjöbodens loft rymmer nämligen ett isolerat loft med allrum och sovrum. På bottenplanet av sjöboden finns både köksavdelning och mulltoa. Dessutom har man här en badbrygga att kasta sig ut i vattnet från.

LÄS OCKSÅ: Sjövilla mitt i vågskvalpet är förra veckans klickraket PÅ G! (kommande)

Denna skärgårdsidyll är som sagt till salu och utgångspriset är 4 200 000 kr, Mäklare är Josefine Back på Mäklarhuset Hudiksvall. Du kan läsa mer, se fler bilder och kontakta mäklaren i bostadsannonsen här på Boneo.se


LÄS OCKSÅ: Skogshyddan – en fascinerande bostadsupplevelse!

 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen