Unika dalstugan är till salu, för 2,2 miljoner

3 september, 2020

Huset i Sandared, Borås tronar som en idyllisk alpstuga på tomten. Här har den inte alltid stått. Den vackra dalstugan har en spännande resa bakom sig, bokstavligen en resa. 

Foto: Istvan Csiszár

Den här dalstugan som nu är till salu är inte bara vacker utan också ganska unik. Just nu kan vi inte hitta något annat på marknaden som liknar det här huset. Nu är det inte bara huset som är imponerande. Bara den stora tomten om 5297 kvm är underbar i sig. Precis som omgivningen i stort här i Pålsbo, där huset ligger. Här är det rofyllt och lugnet är högst påtagligt. Det finns förvisso några grannar men någon större citypuls eller stress behöver du inte stå ut med här. Vill du in till en större stad så ligger inte Borås heller långt bort, bara 15 minuter med bil.

Läs också:  Experten svarar – Radon, vad är det och hur farligt är det egentligen?

Borås är egentligen dalstugans hemort. För här låg stugan fram till 1975. Då i Annelundsparken. Dalstugan monterades helt enkelt ner, materialet togs ut hit till Pålsbo och stugan byggdes upp igen – här på sin nuvarande plats. Under en tid så rustades stugan upp och byggdes ut, och 1987 var den inflyttningsklar igen. Det är lite av en spännande historia för ett hus.

Läs också:  Vilken utsikt! Här är veckans mest klickade bostäder!

Huset ligger idag på ett högt läge på tomten, vilket ger en känsla av alpstuga. Det är bara råmande kor som fattas. Rent teoretiskt kan man köpa några kor som får strosa runt. Det finns nämligen både gräs och utrymme så det räcker för det. Runt huset breder en rejäl trädgårdstomt ut sig med gröna gräsmattor, buskar och träd. Förutom de uteplatser som redan finns idag finns det gott om utrymme för fler.

Dalstugan har 1 ½ plan med totalt 109 kvm, och det är ett hem som verkligen infriar alla förväntningar man har av en stuga med den här karaktären. Insidan är, precis som utsidan, rena paraden av genuint trä. På första våningen finns entré, badrum, kök, matplats och sovrum. Redan vid ytterdörren är de historiska vingslagen högst närvarande. Dörrhandtaget till entrédörren är både gammalt och speciellt. Och kolla in den fina trädörren!

Läs också:  Inspirerande etagevåning, planlösningen är verkligen unik!

 

Väl inne är allt extremt inbjudande och mysigt. Träväggar och trätak. Man kan nästan förnimma doften av nybryggt kaffe. Det skulle i sådana fall vara det enda som saknas. Hallen är riktigt mysig med takpanel i furu med bröstpanel. Det första rummet man kommer in till efter hallen är matplatsen med en helt ljuvlig kamin i ena hörnet. I anslutning till matplatsen ligger köket, från vilket man kan ta sig ut i trädgården via ytterligare en vacker dörr.

Läs också: Bolånebloggen – så kan du finansiera renoveringen, men se upp för det här…

I hallen ligger trappan upp till övre våningen. Där man möts av en planlösning som verkligen är speciell. Kolla bara in hur taket är byggt! Rymden här uppe är verkligen imponerande. Taket är extra elegant och här är det också öppet i nock. Och nog lägger du säkert märke till de speciella fönstren?

Läs också: Unik bostadsrätt – i slottsmiljö!

Idag används övre våningen som matsal och tv-rum. En naturlig samlingsplats när gäster kommer på besök, med murstocken på en central plats. Från tv-rummet kan man ta sig ut på balkongen. Men här kan du inte kliva ut idag. I nuläget saknas räcke men så fort det är på plats så kan man njuta av utsikten över rofyllda ängar. På övervåningen finns också husets andra sovrum. Likt de övriga rummen på övervåningen präglas sovrummet av vackra fönster och imponerande takhöjd.

Läs också: Huset på landet som sticker ut, kolla in den lyxiga poolen..

Som man kan se på bilderna i bostadsannonsen finns också ett garage på tomten. Förutom att man får plats med flera bilar här, finns också pentry, badrum med dusch samt ytterligare ett rum i garagets källare. Det används som förvaring idag, men vem vet, de som köper dalstugan kanske får helt andra planer för det här extra utrymmet. Varför inte ett gästrum?

Läs också: Underbart townhouse, hela huset kan bli ditt!

Sammantaget är dalstugan fantastiskt fin och vi skulle inte bli förvånade om det här är ett hus som lämnar marknaden lika snabbt som det kom in. Hur som helst så får de som tar över den, något väldigt unikt.

Den vackra dalstugan förmedlas av mäklaren Jessica BjörkqvistLänsförsäkringar Fastighetsförmedling Borås. Utgångspriset 2 200 000 kronor. Du kan läsa mer, se fler bilder och kontakta mäklaren i bostadsannonsen.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen