Unikt och pampigt tingshus – till chockpris

9 maj, 2020

I centrala Floby ligger det här helt unika huset med en historia som sträcker sig till början av 1900-talet. Som nu är till salu här på Boneo.se. Fasaden vittnar om vilken typ av byggnad det här kan ha varit en gång i tiden. Och visst har den pampiga byggnaden en gång fungerat som tingshus i Floby. Utseendet är tämligen karaktäristiskt för gamla svenska domstolsbyggnader.

Läs också: Paradvilla en av veckans mest klickade bostäder 

Idag döljer sig inte bara ett hem bakom den respektingivande träfasaden, utan hela två lägenheter. En lägenhet på varje plan. Och storleksmässigt är det inte direkt några små boenden. Den totala boarean i huset är på 415 kvm och antal rum är 9, varav flera sovrum.

Ovanför den fina entrén vilar en härlig punchveranda som är en av höjdpunkterna på andra våningen.

Läs också: Minihus med supersmarta lösningar

Här kan två våningar i framtiden bli tre. En helt oinredd vind öppnar nämligen upp för möjligheten till en tredje lägenhet.

Läs också: Världsunikt naturhus med medelhavsklimat under taket – i Sverige

De lägenheter som redan finns här behöver ingen större omtanke, förutom den personliga touch som alla nya ägare brukar vilja sätta på ett hem. Varje lägenhet har också en alldeles egen uteplats samt uthus med förrådsmöjligheter. Vill man som ny ägare inte driva hyresfastighet kan man istället sammanfoga de två bostäderna till ett enda riktigt stort hem.

Foto: Stort allrum med en häftig inomhusbalkong

Nu kommer vi till det allra mest häpnadsväckande med det här huset till salu. Utgångspriset är nämligen bara 2 550 000 kronor. Rena chockpriset för en så unik och fin byggnad.

Läs mer i bostadsannonsen här på Boneo

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen