Upptäck den här unika och fantastiska villan i oupptäckta Agua Amarga!

9 november, 2020

Stor villa, gästhus och privat poolområde. Det här huset i Agua Amarga på Costa Almeria i Spanien är verkligen fantastiskt. Det kan vara så du inte hört talas om Agua Amarga och det är också en del av tjusningen med ett hus här. Området huset till salu ligger i är ganska oupptäckt vilket är precis vad många svenska bostadsspekulanter letar efter i jakten på sin drömbostad i solen. Vad gäller sol så är det något som man kallt kan räkna med här. Under november månad är 20 grader en normal dagstemperatur i Agua Amarga vilket kan vara nog så lockande för en genomsnittlig frusen svensk som tröttnat på höst och vinter här hemma. Läget är verkligen underbart med berget som omfamnar Agua Amarga och de vita putsade husen som präglar byn. Pittoreskt, spanskt och med stenlagda gator genom i princip hela byn. Helt enkelt en underbar plats att befinna sig på.

LÄS OCKSÅ: Bo som Iron man, kolla in huset som är ett med naturen!

LÄS OCKSÅ: Hitta din drömbostad i solen på Boneo Utland

När sommaren väl kommer så är husets uteplatser en given plats att befinna sig på. Bor man här behöver man knappast uppsöka någon annan pool än den man har på tomten, som man bara behöver dela med de man nu bjuder hem. Den här delen av fastigheten är rentav magisk med den uppvärmda poolen och spatiöst med plats för utemöbler, solstolar och utebäddar. Poolområdet är i det närmaste en inbjudan till poolfest och vad gäller gästantalet så behöver man inte begränsa sig så mycket – plats finns det nämligen gott om runt poolen. Bara grillområdet har plats för 12 personer. Uteplatsen ringlar sig runt huset och mynnar också ut i terrasser som man når från några av rummen i huset.

LÄS OCKSÅ: Villa med utsikt över Gibraltar och Afrika i Manilva

Plats finns det för övrigt också gott om inomhus. Huset är hela 240 kvm stort bestående av 8 rum fördelade på entréplan, våning ett och våning två. Köket i huset är verkligen något extra som kommer uppskattas av den i familjen som står för matlagningen. Här lär vederbörande vare sig sakna utrymme för avancerad matlagning, eller maskinerna som krävs för det. Köksön är specialdesignad från Bonnet, som är ett franskt företag och själva köket kommer från Poggenpohl. Med andra ord är matlagning på hög nivå ingen match i det här köket.

LÄS OCKSÅ: Köpa bostad i Spanien – så här ska du tänka när du väljer din bostad! 

Ett annat rum som förtjänar att lyftas fram lite extra är vardagsrummet med utgång mot terrass och en utsikt ’to die for’ över bergslandskap och medelhav. Utsikten från huset är i det närmaste overklig och det inte bara från vardagsrummet och från poolområdet. Även från husets master bedroom kan du blicka ut över medelhavets klarblåa vatten. Nedanför huset breder Agua Amarga ut sig och man kan bara föreställa sig hur det är att stå här när mörkret lagt sig och bara ljusen från byn lyser upp i natten.

LÄS OCKSÅ: Renoverad takvåning mitt i centrala Torrevieja med takterrass

 

Nu lär sovplats för gäster knappast vara ett problem såvida inte det är en väldigt stor familj som köper huset och flyttar in här. Om gäster på besök skulle vilja åtnjuta lite frihet på semestern så kan de med fördel inkvarteras i gästhuset på andra sidan om poolområdet. Här finns två sovrum, hela två badrum med dusch och ytterligare ett rum.

Om du har en känsla av att du sett huset tidigare så kan det vara så att du sett det i ett populärt underhållningsprogram på svensk tv. 2016 stod huset nämligen värd för programmet Mästarnas Mästare.

LÄS OCKSÅ: Exklusiva lägenheter med utsikt över hamnen i Sotogrande

 

Huset förmedlas av mäklaren Jenny Östman på HusmanHagberg Alicante/Torrevieja. Utgångspriset är 2 650 000 euro. Du kan läsa mer och se fler bilder i bostadsannonsen på Boneo.

Foto: Ethan Thomas, (HusmanHagberg, EMT Productions)

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen