Hallandslängan från 1800-talet, insidan är underbar!

28 oktober, 2020

Det här fritidshuset i Boberg, Falkenberg som är till salu kan verkligen benämnas som en riktig fristad från storstadens puls och stress. Kolla bara hur det ligger till, omgivet av öppna fält. Och som om inte fälten skyddade nog så omfamnas huset även av en ring av träd. Privat, enskilt och pittoreskt. Här kan man helt klart få vara ifred. Läget har säkert en del att göra med att nuvarande ägare inte släppte ifrån sig det i första taget. Hallandslängan som byggdes i mitten av 1800-talet har nämligen ägts av nuvarande familj i generationer. Med all säkerhet är det ett väl genomtänkt beslut att nu låta huset gå vidare in i nya händer.

LÄS OCKSÅ: Kommande helg ska man passa sig. så här Halloweensäkrar du ditt hem!

LÄS OCKSÅ: Pier Bertolotto blev mäklare – först vid 57 års ålder!

Det som ofta kännetecknar en Hallandslänga är att huset har byggts långsmalt och har lågt i tak. Det gäller även för den här längan. Här inne är det bara 1.90 i takhöjd så någon föreningslokal för basketspelare lämpar sig Hallandslängan kanske inte som. Nu är det ju tack och lov en liten del av Sveriges befolkning som är för långa för längan, och den låga takhöjden är ju också en del av det som gör Hallandslängorna så charmiga. Ett annat inslag som bidrar till charmen är att huset saknar avlopp och vatten.

LÄS OCKSÅ: Nu kan du flytta in i pampiga bankhuset från 1917

LÄS OCKSÅ: Exklusiva huset på Vindö – rakt igenom internationell klass!

Om man köper det här huset i så uppskattar man det enkla. Det enkla i det storslagna, ska sägas. Miljön där huset ligger är verkligen en rogivande och samtidigt pampig naturupplevelse, något annat kan man inte säga. En tidig morgon när daggen glittrar på marken och det enda som hörs är fåglarnas sång bör tveklöst vara en hänförande upplevelse att vakna till. Här stänger man av telefonen och loggar ut för att ladda batterierna. Eller kanske skriver på en bok eller helt enkelt målar av landskapet som omfamnar huset.

LÄS OCKSÅ: Smarta lifehacks – så får du mer pengar till roliga saker!

 

Den ena av längorna har använts som bostad och den andra som förråd. Det står naturligtvis de nya ägarna fritt att använda hela huset som bostad. Gör man det så är den totala boarean 90 kvm i ett plan. Rummen består av två stora rum, två sovrum, ett mindre kök och skafferi. Insidan är underbar med gamla dörrar, tegelgolvet i köket, trägolv och en rakt igenom magisk grön kakelugn.

LÄS OCKSÅ: Sveriges första folkskola gjordes om till hem, nu kan du flytta in!

 

Huset har ett utgångspris om 1 375 000 kronor och förmedlas av Johanna AlqvistLänsförsäkringar Fastighetsförmedling Falkenberg. Du kan läsa mer och se fler bilder i bostadsannonsen.

Alla bilder är tagna av: Majvi Johansson, husfoto

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen