Nu kan du flytta in i pampiga bankhuset från 1917!

23 oktober, 2020

Ett gammalt bankvalv som används som walk-in-closet, 3,90 meter i takhöjd och fönster som rena kärleken vid första ögonkastet. Kolla in den gamla banken som nu säljs som vackra bostäder med många detaljer från 1900-talets början. Nu är huset till salu.

Foto: Maja Möller

Det här pampiga huset som ligger i Åhus vackra medeltidsområde ger verkligen ett respektingivande intryck. Det kan ha en del att göra med husets historia. Här bedrevs nämligen också en högst respekterad verksamhet en gång i tiden. Texten på husets framsida skvallrar om vilken. Här låg nämligen sparbanken en gång i tiden. Nu är det en helt annan typ av verksamhet som bedrivs innanför väggarna på den vackra byggnaden. Huset säljs som kommersiell fastighet och består idag av bl.a. fyra lägenheter. Av dessa är tre uthyrda idag och den som tar över fastigheten får således dessa hyresgästerna på köpet och en hyresintäkt på 325 000 kronor per år.

LÄS OCKSÅ: Storslaget hus med internationell klass är veckans hetaste bostad!

LÄS OCKSÅ: Nu lanseras Mäklarbloggen – för säljare, för spekulanter och för mäklare. Din guide till bostadsaffären.

Nu kan man som ny ägare också själv bosätta sig här, om man vill. Lägenhet 1 av totalt fyra har ingen hyresgäst idag. Här har nya ägare av fastigheten möjligheten att disponera fyra rum och kök för egen del. Lägenheten som ligger på bottenplan präglas av mycket ljus, stora rum och en takhöjd på på 3,90 meter. Bland annat är köket både modernt och stort och har vackra fönster som lätt hamnar i blickfånget. Vackra fönster finns det å andra sidan gott om även i andra rum. Bland annat i det fina vardagsrummet där man också har utgång mot husets innergård. En innergård som är en riktig oas där man kan få sitta lite ifred och läsa en bok eller varför inte duka upp sommarlunchen här ute? Men den här lägenheten har fler höjdpunkter. Som ett gammalt bankvalv som idag används som walk-in-closet i den lägenhet som alltså är vakant.

LÄS OCKSÅ: Smarta lifehacks, så får du mer pengar till roliga saker!

LÄS OCKSÅ: Vilken förvandling! Snickeriet blev påkostat hem!

Idag består som sagt fastigheten av fyra lägenheter med en total yta om 407 kvm. Ett stort hus med andra ord vilket man också förstår klart och tydligt bara genom att titta på det från gatan. Den storslagna entrén mot gatan är verkligen något särskilt. Huset byggdes 1917 och det syns verkligen, och det på ett bra sätt. Förutom att fasaden andas tidigt 1900-tal så finns det gott om välbevarade detaljer från den tidsepoken även inomhus.  Från 1997 och framåt har huset piffats upp och renoverats, så lägenheterna eller huset i stort saknar då ingenting man kan tänkas förvänta sig vad gäller modern standard.

LÄS OCKSÅ: Sveriges kanske första folkskola, nu kan huset bli ditt

LÄS OCKSÅ: Bostadsekonomi – vad kan du egentligen om kreditupplysningar?

Huset har ett utgångspris om 8 900 000 kronor och förmedlas av mäklaren Patricia VendelLänsförsäkringar Fastighetsförmedling Kristianstad. Du kan se fler bilder, läsa mer och kontakta mäklaren i bostadsannonsen.

 

 

LÄS OCKSÅ: Franskt slott? Nej, herrgårdsvillan ligger på västkusten och var förra veckans mest klickade.

LÄS OCKSÅ: Drömvilla vid havet, vänta tills du ser utsikten!

LÄS OCKSÅ: Osannolikt vacker bergmansgård – från 1757!

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen