Sekelskiftesdröm från 1907 på gräddhyllan!

12 oktober, 2020

Det ser ut som ett litet sagohus, den här bostaden i Bellevue sjösida som nu är till salu. Särskilt litet är huset däremot inte. Idag består fastigheten av en originalbyggnad från 1907 och en tillbyggnad från 1958 inklusive garage. Om hela fastigheten skulle användas som ett enda stort hem finns det alltså totalt 144 kvm fördelade på 8 rum och kök att disponera.

LÄS OCKSÅ: Allt om din bostadsekonomi – här är bolånebloggen

Att bo här i Bellevue sjösida är eftertraktat. Det kallas inte för Malmös gräddhylla för ingenting. Det är inte bara det att området som sådant är lugnt och tryggt, det här huset som nu alltså finns på marknaden är harmoniskt och rofyllt. Titta bara på trädgården, den fina huvudingången på huset i cottage-stil med stora doser snickarglädje och detaljrika fönster. Det här är ett hem som kommer glädja den familj som tar över och flyttar in här.

LÄS OCKSÅ: Drottning Kristina har ägt fastigheten, nu kan den bli din!

Sekelskiftesupplevelsen börjar redan innan du kommer in i huset. Den vita grinden in till tomten andas verkligen tidigt 1900-tal, som en hel del annat inne i bostaden. Efter att man klivit in genom grinden väntar väntar en härlig trädgårdstomt med grönska, blommor, fruktträd, gott om uteplatser och platser för odlingar. Bor man i ett sånt här hus så odlar man med säkerhet lite egna kryddor i trädgården. Åtminstone.

LÄS OCKSÅ: Charmiga gathuset, stort kulturhistoriskt värde på lilla gatan.

Husets första våning har verkligen en spännande planlösning med intressanta vinklar och vrår. Framför allt är det lätt att fastna för vardagsrummet på bottenvåningen som är i öppen planlösning med matsalen bredvid köket. Det är verkligen ett härligt rum med flera inslag som andas sekelskifte. Här finns ett fint burspråk, de detaljrika fönstren man ser på väg in genom grinden, stuckatur, parkettgolv och vackra tapeter.

LÄS OCKSÅ: Wow – vilka bostäder! Här är veckans klickraketer!

I det fall tillbyggnaden bredvid originalhuset kommer användas som en del av hemmet fortsätter bottenvåningen med ännu mer boyta. Här finns ytterligare ett vardagsrum/allrum och tre sovrum.

LÄS OCKSÅ: Elegant villadröm i rosa

En våning upp i huset finns idag två sovrum med inbyggda garderober. Om de nya ägarna inte väljer att hyra ut eller låter ensamma svärmor ta över tillbyggnaden på bottenplan så finns det totalt 5 sovrum, två vardagsrum, två matsalar och två badrum i den här fina bostaden.

LÄS OCKSÅ: Kolla in etagelägenheten i Barkarbystaden, 5 meter i takhöjd!

Huset har ett utgångspris om 10 995 000 kronor och förmedlas av mäklaren Lidija JakobBjurfors Malmö Öster. Du kan se fler bilder, läsa mer och kontakta mäklaren i bostadsannonsen.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen