Underbar sekelskiftesvilla, vi älskar insidan!

31 juli, 2020

Cirka 15 km från Falköping ligger den här nästintill orörda sekelskiftesvillan och väntar på sina nya ägare. Huset från 1924 är nu till salu och det är ett hus som verkligen är som en historieberättelse.

Läs också: Wow! Här snackar vi strandtomt!

Det är ett perfekt objekt för den med intresse för byggnadsvård och som länge drömt om att rusta upp en sekelskiftesvilla där det finns gott om välbevarade detaljer. I villan finns bland annat inslag som brädgolv, spänntak, kakelugnar, beslag och pardörrar.

Via en vacker veranda med gamla charmiga fönster kommer man in till husets pampiga hall med storslagen trappa, spegelpanel och generös takhöjd. Från hallen tar man sig direkt till salongen via pardörrar där rustika trägolv och spänntak väntar. Utsikten härifrån är verkligen jättefin, över böljande landskap.

Läs också: Korsvirkesdröm och torp för 200 000, här är veckans mest klickade!

Köket i huset är original och går i färgen röd. Den härliga tidstypiska vedspisen i köket går dessutom att använda. På det här våningsplanet finns också husets toalett/dusch som får lite extra charm tack vare kakelugnen som står här inne.

Läs också: En helt egen ö, för 2,9 miljoner

 

På husets andra våning finns en möblerbar hall, ett sällskapsrum med milsvid utsikt och även här hittar du trägolv och spänntak. De två sovrummen i huset finns också på den här våningen, där det vackra trägolvet återkommer.

Läs också: Pampig bostad med en historia som är som en film…

Huset har också en källarvåning som rymmer bland annat tvättstuga, pannrum, förråd och verkstad. Den totala boytan i huset är 167 kvm och för allt detta får du betala den nätta summan om 1 295 000 kronor, som är utgångspriset.

Bostaden förmedlas av mäklaren Linus IngelsboMäklarhuset Falköping. Du kan läsa mer och se fler bilder i bostadsannonsen.

 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen