Drömvilla vid havet, vänta tills du ser utsikten…

17 oktober, 2020

Strand och hav är nära grannar till det här huset i Höganäs, som nu är till salu. Dessa naturinslag är också grannar som är lätta att uppskatta. Det går inte att slå ifrån sig att det är något visst med att bo så här nära havet. Står man på balkongen som hör huset till och som vetter mot vattnet så kan man säkerligen dra in havsdoften genom näsborrarna och känna den uppfriskande vinden i håret en blåsig dag. Kanske går man ut i bara morgonrocken och mediterar en stund på balkongen i den här underbara rogivande miljön, varje morgon. Det är en start många av oss skulle behöva på rutin.

LÄS OCKSÅ: Osannolikt vacker bergmansgård – från 1757

 

Nu skyndade vi kanske lite väl snabbt upp på temat balkongen men det är verkligen en av husets många höjdpunkter. Bara fönstren här uppe på översta våningen är väldigt vackra och går från golv nästan hela vägen upp till taket. Samma fönster finns på hela den här sidan om huset och återfinns dessutom också i byggnaden som ser ut att vara fristående från det stora huset. Där under terrassen ligger ett allrum med badrum och pentry, vilket gör att det kan användas som ett utrymme för gäster eller till och med hyras ut.

LÄS OCKSÅ: Det här kallar vi takterrass – spana in den unika etagelägenheten.

Har man den här utsikten mot havet så vill man garanterat ha stora fönster så man verkligen kan njuta av den. Det är ingen överdrift att säga att det här är en villa som har första parkett mot havet.

LÄS OCKSÅ: Charmiga gathuset, stort kulturhistoriskt värde på lilla gatan.

LÄS OCKSÅ: Wow – vilka bostäder! Här är veckans klickraketer!

Vad då med resten av huset? Här pratar vi en riktig arkitektonisk dröm. Både vad gäller fasad såväl som husets insida. Det här är en bostad som sticker ut, helt klart. Inte så lite på grund av de fina uteplatserna som är perfekt arrangerade.

Sommartid äter man naturligtvis lunch på uteplatsen på markplan som ligger nedanför balkongen. Ett perfekt ställe att avnjuta en helgrillad fisk med örtsås och färskpotatis i goda vänners lag. Med gott vin i glasen och havet som kuliss. Det är lätt att bli inspirerad när man tittar på bilderna av det här hemmet. Det har inte bara ett exceptionellt läge även om det är lätt hänt att man snöar in på just detta.

LÄS OCKSÅ: Bostadsekonomi: Oroar du dig för din bostadssituation? Gardera dig så du är säker i osäkra tider. 

Huset har förutom två våningar ovan jord även en källarvåning. Två våningar med en boyta om 164 kvm plus källare som räknas som biyta. Flera av rummen på planritningen är angivna som allrum men skulle enkelt kunna användas som sovrum istället. Precis som allrummet i den fristående byggnaden under terrassen skulle kunna bli sovplats åt den tonåring som behöver lite föräldrafritt men ändå vill åtnjuta mammas eller pappas mat. Något allrum behöver man kanske inte ens någon annanstans i huset än i det magiska stora vardagsrummet som finns på husets allra första våningsplan. Det är ett stort härligt rymligt rum med vardagsrum och bibliotek i ett och dessutom är det öppet mot köket i vinkel. Den centralt placerade kakelugnen bäddar än mer för att det här blir en naturlig samlingsplats för den familj som kommer bo här framöver.

LÄS OCKSÅ: Elegant villadröm – i rosa!

LÄS OCKSÅ: Sekelskiftesdröm på gräddhyllan!

På husets andra våning finns allrum, sällskapsrum, arbetsrum, sovrum och ett riktigt stort badrum. Och balkongen förstås med utgång från sällskapsrummet, som för övrigt fullkomligen badar i ljus. Både fönster och golv här inne skapar en känsla av stilfull elegans.

LÄS OCKSÅ: Vilka våningar! Veckans mest klickade dessutom!

 

Slutligen finns ännu mer boyta i källaren som inte bara är en praktisk del av huset med tvättstuga och matkällare. Som källare normalt brukar se ut. Här finns också ett allrum med kakelugn som skulle funka alldeles utmärkt som festlokal, samt ett kontor med en väldigt spännande punkt på planlösningen. Bankvalv står det angivet i ena hörnet av planritningen. Bara det är spännande nog för att locka till visning, om du frågar undertecknad.

LÄS OCKSÅ: Med det digitala rosa bandet är det gratis att stötta cancerforskningen.

Blir du nyfiken på att se mer av huset kontaktar du mäklaren Catharina GrenestedtSkeppsholmen Sothebys International Realty. Vilket du gör i bostadsannonsen där du också kan se fler bilder och läsa mer.

Villan i Höganäs har ett utgångspris om 10 900 000 kronor.

Foton: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen