Gammalt stall blev unikt drömhus, 250 meter från vattnet

6 september, 2020

Det är faktiskt nästan otänkbart att det här brukade vara ett stall. Idag är byggnaden istället ett toppfräscht hem som är till salu. Ta en titt inuti den här väldigt speciella bostaden.

Foto: Luis Romero, Pixelland

Nu finns ett väldigt speciellt hus på marknaden i Österskär, Österåker. I början av 1900-talet restes den här byggnaden som nu är till salu, men då som stall.  Idag är det inte mycket som vittnar om husets ursprung. Villa Stalltorp har nämligen renoverats till ett toppfräscht hem, med flera charmiga detaljer från 1900-talets början. Nog kan man se på fasaden att huset har en historia bakom sig. Bara den karaktäristiska passagen i trä när man kliver in på tomten skvallrar om något alldeles speciellt. Det här hemmet liknar faktiskt ingenting annat i området. Utifrån sett är det rent fascinerande.

Läs också: Rena palatset! Här är de sex mest klickade utlandsbostäderna!

På tomten finns dels huvudbyggnaden med en boyta om hela 196 kvm. Samt ett attefallshus som idag används som garage. Just den byggnaden skulle enkelt kunna göras om till bostad. Kanske något att hyra ut eller använda som gästhus?

Läs också: Pampigt hus, men du kan aldrig gissa när det byggdes…

Även om det finns grannar här så är trädgården din alldeles egna privata oas. Tack vare en inte bara hög utan också tät häck, så är den här delen av tomten insynsskyddad. Här finns plats för rabatter och odlingar och på tomten finns också en damm med guldfiskar.

Läs också: Byhuset har magiska uteplatser!

Garage finns också i huvudbyggnaden, med plats för flera bilar. Här finns dock alla möjligheter för att istället göra om detta boyta, med ett ännu större hem som resultat. I bostadsannonsen kan man nämligen se två olika planritningar. En för hur det faktiskt ser ut idag, där garaget är garage, samt en alternativ planritning för hur det skulle kunna se ut om garaget istället gjordes om till två sovrum. Skulle garaget i huvudbyggnaden göras om till två sovrum skulle det då finnas totalt fem sovrum i huset.

Läs också: Unika dalstugan är till salu, för 2,2 miljoner!

Idag utgörs nedre plan i huset av vardagsrum, kök, badrum, toalett och duschrum. Köket är verkligen fint med köksö och spröjsad altandörr. Altandörren leder ut till den stenlagda uteplatsen i trädgården. I köket finns också en mysig vedspis som kommer vara en stämningshöjare för de som flyttar in här.

Läs också: Experten svarar – Vad är Radon? Och hur kan det påverka oss?

Vardagsrummet på nedre plan är stort med plats för både matsalsbord, fåtöljer och bord. Här är det också rejält inbjudande med furuplankgolv och murad öppen spis. Även här har du dörrar ut till uteplatsen. På det här våningsplanet finns ett badrum som idag används som grovkök. Med en liten insats skulle grovköket kunna bli badrum igen. Nu kan det också vara så att badrummet på övre plan räcker gott och väl. För det är verkligen något alldeles extra, som du snart kommer förstå.

Läs också: Så inspirerande etagelägenhet, planlösningen är minst sagt annorlunda!

Övre plan är verkligen charmigt med braskaminer och vita takbjälkar. Här upp hittar du tre sovrum, ett större och två mindre, ett sällskapsrum med en central plats samt ett påkostat och lyxigt badrum med ångbastu. Här får man kanske ställa sig i kö för ett bad, och räkna med att det kan ta ett tag. I sovrummen har du snedtak och kolla också in de charmiga och speciella fönstren på övervåningen.

Läs också:  Bolånebloggen – så kan du finansiera renoveringen, men akta dig för den här fällan…

 

Husets läge är heller inte dåligt. Det är ingen överdrift alls att kalla det här för ett sjönära boende. På bilderna i bostadsannonsen ser man mycket riktigt vattnet glittra i bakgrunden, och det inte alls särskilt långt borta. Genom sk servitut har man som ägare av det här huset tillgång till både lusthus och brygga cirka 250 meter från huset. Där du också kan lägga till en mindre båt.

Läs också:  Här är veckans mest klickade bostäder!

Bostaden förmedlas av mäklaren Peter EkMäklarringen Österåker. Utgångspriset är 8 975 000 kronor. För att få veta mer om huset eller boka tid för visning, kontakta Peter i bostadsannonsen. Där du också kan se fler bilder på huset.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen