Unik Roslagsgård, sekelskiftescharmen är slående

7 september, 2020

Ett liv på landet i toppklass. Roslagsgården utanför Norrtälje är helt fantastisk.

Foto: Niklas Gullbo, fastout.ab

Bara vägen till den här fantastiska gården är underbar, med sin allé av ask.  Det som väntar i slutet av allén är en gård som är tämligen unik. Bara 12 km från Norrtälje väntar den här magiska Roslagsgården på att nya ägare ska flytta in och ta över driften med samma kärlek som nuvarande ägare. Man ser att de som nu äger gården har lagt ner mycket tid och kärlek på att rusta upp den till absolut toppklass. Här har det både renoverats och byggts till, men med stor hänsyn till gårdens över hundraåriga historia.

Läs också: Gammalt stall blev drömhem, kolla insidan!

Roslagsgården som byggdes redan 1850 präglas av mycket bevarad sekelskiftescharm. Det har man varit mån om att behålla här. Huvudbyggnaden är pampig med sina 215 kvm och består av två våningar där nedre planet utgörs av stora och härliga sociala ytor. Här nere finns både matsal med trägolv och vackra karaktäristiska spröjsade fönster, salong med kakelugn och ett härligt lantkök med vedspis och gott om plats både för matlagning och dinerande. Om man inte vill duka upp i matsalen för vardagens enklare måltider. Äter man i matsalen så gör man det till en underbar rofylld utsikt.

Läs också: De sex mest klickade utlandsbostäderna just nu!

Nu behöver man inte gå hela vägen in i köket för att komma i stämning. Redan i husets hall bjuds man på en inbjudande känsla tack vare järnkaminen i ena hörnet. Man kan nästan höra den spraka. Det ljudet kan man vakna till varje morgon. Iallafall om man sover i husets första sovrum som finns här nere på entréplan. Det här sovrummet har också platsbyggda garderober. Det första av husets två badrum finns också här nere på första våningsplanet. Det andra finns på övervåningen. Något som flera av  rummen på nedre plan präglas av är det massiva trägolvet och att väggarna är antingen vitmålade eller utgörs av ljusa tapeter.

Läs också: Magiskt och elegant hus, otroligt att det bara är 16 år gammalt!

Husets resterande sovrum finns på övre plan. Dit man tar sig via en blå speciell trappa i hallen. Väl uppe på övervåningen är sovrummen två till antalet. Social yta finns även på övre plan. Här uppe finns nämligen också en salong. Det rummet har också utgång mot balkongen och den härliga utsikten över ängar, skog och mark. I salongen här finns också en vägg med pärlspont.

Läs också: Byhusets uteplatser är magiska, och så många att de är svåra att räkna!

Hallen på andra våningen är också i princip lika stor som salongen här uppe, och går därför att möblera till arbetsrum eller varför inte läsrum med bibliotek? På planritningen ser man också att det finns inte mindre än tre kattvindar som gör att det finns gott om förvaringsutrymme här uppe.

Läs också: Unika dalstugan är till salu, för 2,2 miljoner!

Fler byggnader finns på tomten, bland annat stor ekonomibyggnad om 1434 med dubbelgarage, svinhus och maskinhall. Vill man inte bedriva djurhållning här ute finns det gott om plats för annan verksamhet av olika slag.

Läs också: De här bostäderna klickade mest förra veckan!

Roslagsgården förmedlas av mäklaren Benny ForsiusMäklarringen Norrtälje. Utgångspriset är 15 500 000 kronor. Visning arrangeras söndagen den 13 september mellan 13.00 – 15.00. Om du vill kontakta mäklaren eller se fler bilder, gå till bostadsannonsen.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen